Cannabisul

Cannabis

Cannabisul este o plantă din a cărei răşină, frunze şi flori se obţin substanţele psihoactive cele mai cunoscute şi mai folosite dintre toate drogurile ilegale (haşiş, marijuana).

DETALII

Cocaina

Cocaina

Cocaina provine de la arbustul a cărui denumire botanică este Erytroxilon coca.Se cultivă, în cea mai mare parte, în ţări din Munţii Anzi unde există consum tradiţional.

DETALII

Ecstasy

Image 4

Face parte din categoria drogurilor de sinteză. În general este vorba de compuşi ai amfetaminelor, la care se adaugă diverse substanţe care determină efecte halucinogene.

DETALII

Amfetaminele

Image 5

Sunt substanţe psihostimulente, produse prin sinteză, în laboratoarele chimice pentru prima dată la sfârşitul secolului XIX.

DETALII

Halucinogene

Image 3

Drogurile halucinogene se încadrează în ceea ce am denumit categoria substanţelor ce perturbă activitatea sistemului nervos central.

DETALII

Heroina

Image 4

Opiaceele constituie o familie de substanţe care au în comun înrudirea cu opiul, fie că derivă din acesta, fie că se produc prin sinteză chimică.

DETALII

Alcoolul

Image 5

Alcoolul este drogul cel mai consumat în mediul nostru socio-cultural, generând cele mai multe probleme sociale şi de sănătate(accidente de trafic şi de muncă, atitudini agresive, probleme de sănătate, alcoolism).

DETALII

Tutunul

Image 3

Este vorba de o plantă solanacee, Nicotina Tabacum din a le cărei frunze se obţin mai multe sortimente destinate consumului: ţigări, ţigări de foi, trabuc, tutun de pipă, tutun de mestecat, praf de tutun, etc.

DETALII

Plantele psihotrope

Image 4

Plantele psihotrope, cunoscute ca plante etnobotanice halucinogene produc schimbări în ceea ce priveşte modul de gândire, de a percepe lucrurile din jur sau dispoziţia persoanelor care le utilizează.

DETALII

Contact

CENTRUL DE PREVENIRE, EVALUARE SI CONSILIERE ANTIDROG SATU MARE
Tel./Fax 0261710900
Adresa: P-ţa 25 Octombrie, nr.1, et.11, cam. 6

 

Postări recente

Facebook

  • Ne găsiți și pe Facebook la adresa EVRICA